Hoe Chromecast gebruiken met iPhone

How to Use Chromecast With iPhone

Heb je een grappige video gevonden om aan je familie te laten zien, maar weet je niet hoe je deze met je iPhone kunt Chromecasten? Gelukkig zijn er veel iOS-apps waarmee je in een handomdraai kunt Chromecasten vanaf je iPhone. We zijn diep in de App Store gedoken om verschillende Chromecast-apps te vinden en te testen. Na urenlang zoeken en streamen met verschillende apps hebben we een lijst samengesteld met de beste manieren om te chasten vanaf je iPhone. Hieronder hebben we de beste iOS-apps voor Chromecast met iPhone beoordeeld en in snelle, gemakkelijk te volgen stappen uitgelegd hoe je ze kunt gebruiken. Laten we aan de slag gaan.

Werkt Chromecast met iPhone?

Ja, Google’s Chromecast werkt met de iPhone. Je kunt de eigen Google Home-app van Chromecast op je iPhone gebruiken om een Chromecast-apparaat te bedienen, inhoud van verschillende ondersteunde apps te casten en zelfs video’s en foto’s die op je apparaat zijn opgeslagen rechtstreeks naar je tv te streamen. Ondanks de eenvoud van deze opstelling heeft de Google Home-app echter zijn beperkingen bij het werken met iPhones. Het meest opvallende is dat de eigen schermspiegelfunctionaliteit die Android-gebruikers gebruiken niet toegankelijk is voor iPhones via de Google Home-app. Dit is waar apps van derden zoals DoCast te hulp schieten, door naadloze schermspiegeling mogelijk te maken en de beperkingen van de Google Home-app te omzeilen. Deze app vereenvoudigt het proces en biedt een betere gebruikerservaring bij het gebruik van Chromecast met een iPhone. Het biedt meer uitgebreide functies, waardoor de interactie tussen de twee apparaten soepeler en uitgebreider verloopt. Dus, hoewel Chromecast en iPhone compatibel zijn, kan een app als DoCast het potentieel van deze koppeling echt ontsluiten.

Manieren om iPhone naar Chromecast te casten met spiegel-apps

iPhone casten naar Chromecast is supergemakkelijk met spiegel-apps van derden. Laten we eens kijken naar de beste manieren om je iPhone naar Chromecast te spiegelen en je multimediaplezier naar een hoger niveau te tillen.

1. DoCast

Na het testen van een aantal casting-apps vonden we DoCast de beste iPhone-app voor Chromecasting – vooral vanwege het gebruiksgemak. Het heeft een duidelijke en intuïtieve gebruikersinterface waardoor het instellen en casten een fluitje van een cent is.

The DoCast app in the App Store

Van tv’s tot verschillende apparaten die Chromecast ondersteunen, DoCast is zeer compatibel, zodat je je iPhone op verschillende apparaten kunt casten met vrijwel geen vertraging. Je kunt het scherm van je iPhone spiegelen, casten vanaf platforms zoals Netflix, YouTube, enz., presentaties geven en de functionaliteit van je Chromecast-apparaat ten volle benutten.

DoCast QR code

Met DoCast kun je niet alleen inhoud casten vanaf je iPhone, maar ook bepalen hoe dat gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld de videokwaliteit, geluidsinstellingen en nog veel meer aanpassen – om je streamingervaring te personaliseren en te verbeteren.

Downloaden in de App Store

Het beste deel is dat DoCast een reclamevrije ervaring biedt, zelfs in de gratis versie (wat zeer zeldzaam is voor een casting-app). Maar in ruil daarvoor krijg je slechts 15 minuten scherm-spiegeltijd, wat nog steeds geweldig is voor korte video’s zoals Reels, YouTube Shorts, enz. En als je langer dan 15 minuten wilt kunnen casten, kun je je abonneren op het vrij betaalbare wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse of zelfs levenslange premium plan.

Pros:
 • Biedt een reclamevrije ervaring, zelfs in de gratis versie
 • Biedt geen latentieproblemen
 • Maakt verbinding met alle Chromecast-apparaten
Cons:
 • De gratis versie heeft een schermlimiet van 15 minuten

Zo Chromecast je je iPhone met DoCast:

Stap 1: Download de DoCast-app uit de App Store.

Download the DoCast app

Stap 2: Zorg ervoor dat je iPhone en het Chromecast-apparaat hetzelfde Wi-Fi-netwerk gebruiken.

Stap 3: Nadat je je apparaten met hetzelfde netwerk hebt verbonden, start je de DoCast app.

Stap 4: DoCast zal automatisch al je Chromecast apparaten vinden. Zoek het apparaat waarmee je verbinding wilt maken en selecteer de naam in de lijst.

Select your Chromecast in the DoCast app

Stap 5: Tik op Screen (Scherm ) tussen de verschillende casting-opties.

Tap on the Screen tile in the DoCast app

Stap 6: Op het volgende scherm vind je verschillende instellingen, zoals muziek, streamingkwaliteit en schermrotatie. Pas de instellingen aan je voorkeur aan en tik op de rode knop Start mirroring onderaan.

Custom casting controls in the DoCast app

Stap 7: Tik op Start Broadcast in het pop-upvenster dat verschijnt en het spiegelt het scherm van je iPhone naar je tv.

Tap on the Start Broadcast button in the DoCast app

2. Scherm spiegelen・Smart View TV

Screen Mirroring・Smart View TV is een andere uitstekende iOS-app voor het casten van allerlei inhoud van je iPhone naar je tv. Het is vooral geschikt voor het casten van foto’s en video’s uit je galerij en van het web, dankzij de ingebouwde IPTV-speler.

The Screen Mirroring・Smart View TV app in the App Store

Maar aan de andere kant moet je een jaar- of levenslang abonnement aanschaffen om geluid te kunnen afspelen tijdens het casten. Ook de kwaliteit van het spiegelen is laag in de betaalde versie. En de abonnementsprijzen zijn hoger in vergelijking met andere vergelijkbare apps.

Pros:
 • Werkt naadloos met alle grote Smart TV’s en streaming apparaten
 • Ondersteunt het casten van foto’s en video’s vanuit je bibliotheek en het web
 • De ingebouwde IPTV-speler maakt het gemakkelijk om inhoud direct via de app te bekijken
Cons:
 • Hoogwaardige spiegeling en audiofunctie is verborgen achter de betaalmuur
 • Het betaalde abonnement is relatief duur

Volg deze stappen om je iPhone te Chromecasten met behulp van Screen Mirroring・Smart View TV:

Stap 1: Download de Screen Mirroring・Smart View TV app op je iPhone.

Download the Screen Mirroring・Smart View TV app

Stap 2: Zorg ervoor dat je iPhone en tv hetzelfde Wi-Fi-netwerk gebruiken.

Stap 3: Open de app Screen Mirroring・Smart View TV op je iPhone.

Open the Screen Mirroring・Smart View TV app

Stap 4: Tik op de Cast-knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

The Cast button in the Screen Mirroring・Smart View TV app

Stap 5: Selecteer je tv uit de lijst met apparaten.

Select your TV in the Screen Mirroring・Smart View TV app

Stap 6: Zodra je verbonden bent, kun je teruggaan naar het beginscherm en kiezen wat je wilt casten vanaf je iPhone door op de gewenste optie te tikken.

Select the desired option in the Screen Mirroring・Smart View TV app

Stap 7: Als je bijvoorbeeld foto’s wilt casten, tik je op de knop Foto’s.

The Photos option in the Screen Mirroring・Smart View TV app

Stap 8: Selecteer de foto’s die je wilt casten en die foto wordt op het scherm van je tv gecast.

Casting photos in the Screen Mirroring・Smart View TV app

3. iWebTV: Webvideo’s op tv afspelen

iWebTV is een gratis iOS-app waarmee je Chromecast met je iPhone of iPad naar andere apparaten kunt sturen, zoals Apple TV, Fire TV, Roku en de meeste andere Smart TVs. Maar het is belangrijk om te weten dat u met iWebTV geen inhoud van uw galerij kunt spiegelen. De app is alleen geschikt voor het spiegelen van online inhoud.

The iWebTV: Cast Web Videos to TV app in the App Store

Daarnaast hadden we op sommige punten last van buffer- en latentieproblemen toen we iWebTV testten voor Chromecasting. En hoewel de app gratis te gebruiken is, is hij niet reclamevrij, wat voor sommige gebruikers vervelend kan zijn. Maar aan de andere kant is de iWebTV Chromecast iPhone app makkelijk te gebruiken met een schone en gesorteerde interface. Je kunt er ook inhoud mee streamen in HD-kwaliteit.

Pros:
 • Het is een gratis app
 • Hiermee kun je webvideo’s en websites streamen
 • Biedt een HD-streamingoptie
Cons:
 • Video’s kunnen soms bufferen
 • De app ondersteunt advertenties

Zo cast u iOS naar Chromecast met iWebTV:

Stap 1: Begin met het downloaden en installeren van de iWebTV app op uw iPhone.

Download the iWebTV app

Stap 2: Zorg ervoor dat zowel je iPhone als je Chromecast hetzelfde Wi-Fi-netwerk gebruiken.

Stap 3: Start de app en plak de videolink die je wilt casten.

Enter the video URL in the iWebTV app

Stap 4: Tik op de Afspeelknop om de video af te spelen. Zoek vervolgens de Cast-knop onderaan het scherm.

Select the Cast button in the iWebTV app

Stap 5: Er verschijnt een lijst met beschikbare apparaten. Zoek je Chromecast-apparaat in de lijst en selecteer het.

Choose your Chromecast device in the iWebTV app

Stap 6: Binnen enkele seconden zal je iPhone-scherm beginnen te spiegelen op je Chromecast-apparaat.

4. Google Home – De iPhone casten naar Chromecast

Google Home is de officiële app voor Google Chromecast en helpt je niet alleen bij het instellen van je Chromecast-apparaat, maar ook bij het casten van je iPhone op een groter scherm. Het biedt een naadloze en gebruiksvriendelijke manier om inhoud van je iPhone naar je Chromecast-apparaat te casten, waardoor het gemak binnen handbereik komt. Dankzij de intuïtieve interface is het aansluiten van je iPhone op Chromecast een fluitje van een cent.

The Google Home app in the App Store

En eenmaal aangesloten kun je via Chromecast een grote verscheidenheid aan inhoud naar je tv casten. Dit omvat alle soorten media zoals video’s, films en tv-programma’s van verschillende apps zoals Netflix, YouTube of een andere app die Chromecast ondersteunt. Bovendien zorgt de Google Home app voor een soepele afspeelervaring en minimale vertraging. Maar aan de andere kant kun je Google Home niet gebruiken om native content op je iPhone te spiegelen, zoals foto’s en video’s in je galerij of andere offline media.

Pros:
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Werkt met verschillende Chromecast-apparaten
 • Maakt het mogelijk om het afspelen van inhoud vanaf je telefoon te regelen
Cons:
 • Mist een schermspiegelfunctie

Zo cast je iPhone naar Chromecast met Google Home:

Stap 1: Download eerst de Google Home-app uit de App Store.

Download the Google Home app

Stap 2: Zodra het downloaden is voltooid, open je de Google Home app op je iPhone.

Stap 3: In de linkerbovenhoek van het scherm zie je een Plus (+) icoon. Tik erop om een nieuw apparaat toe te voegen.

Tap on the Plus icon to add device in the Google Home app

Stap 4: Selecteer in het volgende scherm de optie Apparaat instellen.

Choose the Set up device option in the Google Home app

Stap 5: Je ziet nu een lijst met nieuwe apparaten. Selecteer Nieuwe apparaten om verbinding te maken met je Chromecast.

Select the New devices option in the Google Home app

Stap 6: Geef de Google Home app toestemming voor toegang tot je locatie door op Volgende te tikken.

Give the Google Home app access to your location

Stap 7: De Google Home app zal nu zoeken naar je Chromecast apparaat.

The Google Home app is looking for devices

Stap 8: Zorg ervoor dat je Chromecast apparaat verbonden is met de Wi-Fi van je iPhone. Dit is belangrijk voor het castingproces.

Nadat je je Chromecast hebt ingesteld, kun je Chromecast streamen vanaf je iPhone door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Open een app op je iPhone, zoals YouTube of Netflix, die screen casting ondersteunt. Selecteer een video die je wilt casten en begin deze af te spelen.

Stap 2: Zoek het Cast-pictogram in de interface van de app. De locatie van het cast-pictogram varieert afhankelijk van de UI van de specifieke app die je gebruikt. In de Netflix-app vind je het bijvoorbeeld in de rechterbovenhoek van het scherm.

Tap on the Cast button in the Netflix app

Stap 3: Tik op het Cast-pictogram en er verschijnt een lijst met beschikbare apparaten. Selecteer je Chromecast-apparaat uit de lijst.

Select your TV in the Netflix app

Stap 4: Wacht een paar seconden tot de app verbinding maakt met je Chromecast-apparaat.

The Netflix app is connecting to TV

Stap 5: Nu zal de inhoud van je iPhone worden gestreamd op je tv die is aangesloten op Chromecast.

Eindgedachten

Google Chromecast is een geweldig apparaat om inhoud van je iPhone naar een groter scherm te casten – maar het heeft een casting-app nodig om deze functie uit te voeren. Na het uitproberen en testen van verschillende iOS Chromecast apps, vonden we DoCast, Screen Mirroring・Smart View TV, iWebTV en Google Home de beste Chromecast apps voor iOS. Met deze apps kun je meer doen dan alleen casten vanaf je iPhone – ze bieden een aantal functies zoals scherm spiegelen, instelbare videokwaliteit, verschillende personalisatieopties en naadloze connectiviteit met Chromecast apparaten. Al met al verbeteren deze apps je kijkervaring en kun je met gemak genieten van entertainment op een groot scherm.

FAQ

Om Apple foto’s naar Chromecast te casten, kun je DoCast op je iPhone gebruiken. Download gewoon de app, verbind je iPhone en Chromecast met hetzelfde Wi-Fi-netwerk, open de DoCast-app en selecteer je Chromecast-apparaat. Kies vervolgens je gewenste foto’s en cast iPhone-foto’s naar Chromecast.
Het kan zijn dat je niet kunt Chromecasten van iPhone naar een ander apparaat als je Chromecast en het genoemde apparaat verbonden zijn met verschillende Wi-Fi-netwerken. Andere mogelijke redenen zijn verouderde firmware op je Chromecast of problemen met de netwerkverbinding. In sommige gevallen kan je iPhone Chromecast niet vinden, waardoor het moeilijk is om je iPhone-scherm op het Chromecast-apparaat te casten.
Om je iPhone naar Chromecast te spiegelen, kun je een iPhone schermspiegel-app gebruiken zoals DoCast, Screen Mirroring – TV Cast, Replica, AirBeamTV Screen Mirroring, etc., die speciaal ontworpen zijn voor iOS-apparaten. Met deze apps kun je je iPhone-scherm aansluiten en weergeven op je TV via Chromecast en ze bieden handige functies om je streamingervaring te personaliseren.
Ojash is een techjournalist met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Hij deelt graag zijn kennis en expertise om anderen te helpen het beste uit hun MacBooks te halen. Zijn werk is gepubliceerd op MakeUseOf, MakeTechEasier, MacBook Journal… Volledige bio