6 beste AirPlay-apps voor Fire TV en Firestick

6 Best AirPlay Apps for Fire TV and Firestick

Met AirPlay kun je verschillende apparaten via Wi-Fi met elkaar verbinden, waaronder je iPhone en Fire TV. Als je Fire TV AirPlay niet ondersteunt, heb je nog steeds geluk – je hebt alleen de beste AirPlay-app voor Fire TV Stick nodig. Hier zijn zes apps die je kunt proberen.

Een overzicht van de beste AirPlay-apps voor Fire TV

In dit gedeelte gaan we zes apps bekijken die van je iPhone een AirPlay-zender of van je Fire TV een AirPlay-ontvanger kunnen maken. Hoewel we ons zullen richten op Fire TV’s, werken deze apps ook met een Firestick.

1. DoCast

Met de DoCast Fire TV AirPlay app kun je zowel casten als scherm spiegelen op je iPhone of iPad. De app is zeer eenvoudig te gebruiken en maakt met een paar simpele tikken verbinding met je Firestick. Dit is geweldig omdat het betekent dat je geen ontvangende app hoeft te downloaden op de Firestick om het te laten werken.

Download DoCast in de App Store

Eenmaal verbonden kun je foto’s, video’s en DRM-vrije muziek streamen vanaf je iPhone. Terwijl het streamen van video’s en muziek beperkt is tot 3 minuten per sessie (je kunt zoveel casting-sessies starten als je wilt), kun je foto’s voor onbepaalde tijd streamen. De app biedt HD-video-uitvoer en lage latency, en je kunt de beperkingen opheffen vanaf $3,99 per maand.

DoCast QR code

Zo sluit je DoCast aan op je Fire TV:

Stap 1: Download de DoCast-app uit de App Store.

Download and open the DoCast app on your iPhone

Stap 2: Zorg ervoor dat je iPhone en Fire TV op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zitten (hierdoor kunnen ze elkaar detecteren).

DoCast is connecting to your Wi-Fi network

Stap 3: Start DoCast en tik op je Fire TV in de lijst met netwerkapparaten wanneer deze wordt gedetecteerd.

Select your Firestick in DoCast

Stap 4: Selecteer Foto’s, Video’s of Muziek.

Select the Photos, Music or Videos tile in the DoCast app

Stap 5: Afhankelijk van je keuze zal de app de video-, beeld- of muziekbestanden laden. Tik op het gewenste bestand en het wordt afgespeeld op de tv via je Fire TV.

Pros:
 • Gratis casting en spiegeling, en je kunt zoveel sessies starten als je wilt
 • Lage latentie met vertragingen van minder dan een seconde
 • Streamen in HD-kwaliteit
 • Gratis onbeperkt foto’s casten
 • Kan ook verbinding maken met Chromecast en tv’s met ingebouwde Chromecast
Cons:
 • Slechts 3 minuten casting beschikbaar op de gratis versie
 • Connectiviteit is beperkt tot Chromecast-apparaten, Fire TV’s en Firesticks

2. ApowerMirror

ApowerMirror is een Fire TV AirPlay-app voor schermspiegeling. Het is ook beschikbaar op je iPhone, maar je hoeft het niet te installeren. Je kunt ApowerMirror gewoon op je Fire TV of Firestick installeren, zodat je er via AirPlay verbinding mee kunt maken.

Screenshot of the ApowerMirror - Screen Mirror for TV app

Met ApowerMirror kun je schermen spiegelen in 2K-resolutie met een lage latentie. Je kunt ook screenshots en opnames maken van je schermspiegelsessies. Je kunt de schermspiegelingsbeperkingen opheffen door een maandabonnement van $29,99 te betalen.

Pros:
 • Hiermee kun je het scherm van je iPhone spiegelen naar een Fire TV via AirPlay
 • Ondersteunt tot 2K-resolutie
 • Ideaal voor het tonen en vastleggen van gameplay op je mobiele apparaat
Nadelen:
 • Je kunt maar een beperkte tijd scherm spiegelen
 • De premium upgrade is erg duur

3. AirScreen

AirScreen is een andere ontvanger-app voor je Fire TV, waarmee je je iPhone erop kunt aansluiten via AirPlay en een schermspiegelsessie kunt starten. Hiermee kun je video’s van apps zoals YouTube bekijken, naar muziek van Spotify luisteren of inhoud van mobiele browsers zoals Chrome op een groter scherm weergeven.

Screenshot of the AirScreen - AirPlay & Cast & Miracast & DLNA app

Wat AirScreen zo bijzonder maakt, is dat het gebruikmaakt van hardwareversnelling op je telefoon voor 4K-video-uitvoer. Je kunt ook je schermdelende sessies opnemen. Met de gratis versie kun je beperkt scherm spiegelen, maar als je de volledige mogelijkheden van de app wilt ontgrendelen, kun je $3,49 per maand betalen.

Pros:
 • Je hoeft niets op je iPhone te installeren
 • 4K videokwaliteit uitvoer met lage latentie
 • Je kunt je schermspiegelsessies opnemen
Cons:
 • Beperkte schermspiegeling op de gratis versie
 • Je moet betalen om aangepaste videokwaliteit te selecteren tijdens het opnemen
 • Kan opgenomen video’s niet exporteren met de gratis versie

4. TV Cast voor Fire TV

TV Cast voor Fire TV is een app die voornamelijk is gemaakt voor het streamen van webvideo’s van je iPhone naar een tv. Het heeft een ingebouwde webbrowser waarmee je online videosites zoals YouTube, Vimeo en Twitch kunt bezoeken. Je kunt het ook gebruiken om foto’s, muziek en videobestanden naar je Fire TV te streamen.

Screenshot of the TV Cast & Screen Mirroring App

LET OP: Je kunt geen inhoud afspelen van sites zoals Netflix, Disney Plus of Amazon Prime Video. Deze sites geven een leeg scherm of een foutmelding. Dat komt omdat hun content auteursrechtelijk is beschermd.

Je kunt alle functies van TV Cast voor Fire TV ontgrendelen door een eenmalige betaling van $6,99. Dat betekent dat je onbeperkt kunt casten. Dat betekent dat je onbeperkt kunt casten en de ingebouwde advertentieblokker kunt gebruiken voor sites met opdringerige advertenties.

Pros:
 • Speel online video’s van je iPhone af op je Fire TV
 • Speel je persoonlijke muziekbestanden af, inclusief foto’s, video’s en muziek
 • Ontgrendel alles door een eenmalig bedrag te betalen
Cons:
 • Geen schermspiegelfunctie
 • Kan het afspelen van video’s niet regelen met acties zoals terugspoelen en vooruitspoelen op de gratis versie

5. Replica

Replica werkt op dezelfde manier als DoCast, door je in staat te stellen om snel een screen mirroring of screen casting sessie te starten. Het kan verbinding maken met je Fire TV, maar ook met Chromecast-apparaten en verschillende andere smart TV’s. Je kunt video’s, foto’s en video’s streamen. Je kunt video’s, foto’s en muziek streamen, evenals diavoorstellingen, vanaf je iPhone in hoge kwaliteit door middel van scherm spiegelen.

Screenshot of the Replica app

Je krijgt 15 minuten gratis casting per sessie zonder limiet aan het aantal sessies dat je kunt starten. Je kunt echter onbeperkte toegang krijgen tot alle functies van de app voor $2,50 per maand (dit wordt jaarlijks gefactureerd). Je kunt $2,99 betalen voor een wekelijks abonnement, maar dit kan na verloop van tijd duur worden.

Pros:
 • Schermspiegelinhoud van verschillende apps gratis voor 15 minuten
 • Kan je scherm spiegelen in HD kwaliteit
 • Heeft een ingebouwde webbrowser en diashowfunctie
Cons:
 • Het premium abonnement is duur omdat je niet kunt kiezen om maandelijks te betalen
 • Geen functie om muziek af te spelen

6. iWebTV voor Fire TV

iWebTV voor Fire TV is een volledig functionele moderne browser voor het casten van webvideo’s op je Fire TV. Het ondersteunt tot 4K videokwaliteit, waardoor het geweldig is voor films. U kunt het gebruiken om eenvoudig verschillende video’s in een afspeellijst te plaatsen, achterover te leunen en te genieten van lange streamsessies. Je krijgt volledige toegang tot de functies van de app voor slechts $0,99 per maand.

Screenshot of the iWebTV app

Pros:
 • Moderne browser met geavanceerde functies, waaronder ondersteuning voor meerdere tabbladen, advertentieblokkering en incognitomodus
 • Ondersteunt HD-video’s tot 4K UHD
 • Kan ondertitels automatisch detecteren en je kunt gedownloade ondertitelbestanden zelf laden
Minpunten:
 • Speelt geen persoonlijke bestanden van je iPhone af
 • Geen schermspiegelfunctie

Eindgedachten

Je iPhone verbinden met een Fire TV is eenvoudig als je de beste AirPlay-app voor Fire TV hebt. Op die manier kun je genieten van de inhoud op je iPhone op een groter scherm en met anderen in de kamer. Van de lijst is DoCast het makkelijkst te gebruiken, vooral als je een geweldige geluidsinstallatie hebt en er muziek op wilt afspelen vanaf je iPhone. Maar als je webvideo’s wilt afspelen, raden we je aan iWebTV voor Fire TV te gebruiken.

FAQ’s

Ja, sommige Fire TV’s, zoals de Fire TV Omni, hebben AirPlay ingebouwd. Zo niet, dan kun je verbinding maken met de TV met een app zoals DoCast.
Ja, er zijn veel gratis casting apps voor Fire TV, waaronder DoCast, Replica, AirScreen en iWebTV voor Fire TV.
Om te kunnen casten van je iPhone naar Fire TV, moet je er eerst voor zorgen dat de iPhone en Fire TV zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Als de tv AirPlay heeft, open je een app die AirPlay ondersteunt, speel je het materiaal af en tik je op het AirPlay-pictogram (de locatie is afhankelijk van de app). Selecteer je tv in de lijst met apparaten, voer de code in die je op de tv ziet en klaar is kees. Als de TV AirPlay niet ondersteunt, download dan DoCast of Replica, verbind je telefoon met de Fire TV via de geselecteerde app, en kies wat je wilt afspelen: video’s, foto’s of muziek.
Om je Mac naar een Fire Stick te spiegelen, kun je een app zoals AirScreen gebruiken. Je kunt het op zowel je iPhone als je Mac installeren, waardoor de eerste als ontvanger en de tweede als zender kan fungeren.
Stefan is een gepassioneerd liefhebber van technologie, studeerde af met een MSc in geologische techniek en werkt momenteel als freelance schrijver. Door zijn passie voor technologie en schrijven is hij een voorstander geworden van Mac en de functies ervan die… Volledige bio