Hoe de iPhone op Chromecast te spiegelen [2024]

How to Mirror iPhone to Chromecast [2024]

Het spiegelen van iPhone schermen naar een Chromecast zou niet moeilijk moeten zijn, maar het gebrek aan ondersteuning tussen Google en Apple maakt het proces een beetje ingewikkelder. In dit artikel bespreken we hoe iPhone-gebruikers hun scherm kunnen verbinden en spiegelen naar een Chromecast zonder ingewikkelde instellingen of rare workarounds.

Is er native ondersteuning?

Apple en Google hebben sinds het begin van de jaren 2010 een ietwat gespannen relatie, waarbij elk bedrijf concurrerende producten maakt. Die spanning leidt tot bepaalde technologie die niet goed samenwerkt, zoals Apple’s AirPlay en Google’s Chromecast. Als gevolg van de concurrentie is er geen native ondersteuning om het iPhone-scherm naar Chromecast te spiegelen zonder een app van derden te gebruiken. Een Chromecast iPhone app van derden overbrugt de technologische kloof tussen de twee bedrijven, waardoor gebruikers hun telefoonschermen kunnen spiegelen terwijl het een handvol aanvullende functies biedt.

Manieren om iPhone naar Chromecast te spiegelen

Nu we een aantal disclaimers hebben besproken, wil je misschien nog steeds weten hoe je je iPhone naar tv kunt spiegelen met Chromecast. Deze methoden geven iPhone-gebruikers de tools die ze nodig hebben om hun telefoons te spiegelen of web- of persoonlijke inhoud te casten.

1. Hoe je iPhone naar Chromecast spiegelen met DoCast

DoCast is waarschijnlijk de meest competente app voor het spiegelen van je iPhone naar Chromecast. Het eenvoudige ontwerp en de gebruiksvriendelijke interface maken het bijna net zo eenvoudig als het gebruik van Apple’s eigen AirPlay. Als je DoCast gebruikt als app voor scherm spiegelen, krijg je spiegeling van hoge kwaliteit met vrijwel geen vertraging.

Downloaden in de App Store
Pros:
 • Eenvoudig te gebruiken platform
 • De gratis versie heeft audio
 • HD-kwaliteit en geen vertraging
Cons:
 • Geen in-app browser
 • Beperkte spiegeltijd met de gratis versie

Volg deze eenvoudige stappen om het iPhone-scherm naar Chromecast te casten met DoCast:

DoCast QR code

Stap 1: Download de DoCast-app uit de App Store en laat hem verbinding maken met apparaten in je lokale netwerk.

DoCast on the App Store

Stap 2: Selecteer je Chromecast-apparaat op de pagina Selecteer apparaat.

Select your Chromecast and then tap on the Screen tile in DoCast

Stap 3: Tik op Scherm en tik vervolgens op Spiegelen starten en Uitzending starten om te beginnen met het spiegelen van je iPhone op een Chromecast-apparaat.

Tap on the Start mirroring and Start Broadcast buttons on DoCast

DoCast werd al snel een van onze favoriete Chromecast-spiegelende iPhone-programma’s. De verbinding met ons Chromecast-apparaat verliep naadloos en de mogelijkheid om persoonlijke inhoud, zoals foto’s en video’s, uit te zenden maakte het delen ervan met familie en vrienden op het grote scherm een aangename ervaring.

2. Replica

Deze populaire app biedt mogelijkheden voor scherm spiegelen, samen met een groot aantal extra functies om de functionaliteit uit te breiden. Deze functies omvatten een in-app browser voor webgebaseerde inhoud, directe links naar ondersteunde websites zoals Vimeo, en de mogelijkheid voor iPhone om het scherm naar Chromecast te casten voor persoonlijke afbeeldingen en home movies. sc name=”sc_pros_cons_start” ][/sc]

Pros:
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • In-app browser
Cons:
 • Moet upgraden om alle functies te gebruiken
 • Enigszins dure upgradekosten

Replica gebruiken is heel eenvoudig. Download de app gewoon uit de App Store en volg deze stappen:

Stap 1: Download de app en zorg ervoor dat de Wi-Fi-verbinding hetzelfde is als die van je Chromecast-apparaat. Mogelijk krijg je ook een melding om meldingen toe te staan en om verbinding te maken met apparaten op hetzelfde internetnetwerk.

Replica screenshots

Stap 2: Na de installatie en verbinding kun je kiezen tussen Screen Mirroring, Webbrowser en andere functies. Selecteer de Screen Mirroring-optie en kies Start Broadcast.

Replica screenshots

Stap 3: Om de uitzending te stoppen, keer je terug naar de app, tik je op Screen Mirroring en vervolgens op Stop the Broadcast.

Hoewel Replica veel ondersteuning biedt voor webinhoud en persoonlijke media, worden er kosten in rekening gebracht voor premium functies, zoals het verwijderen van tijdslimieten. De premium app upgrade kosten kunnen een beetje duur zijn voor sommigen, met een jaarlijks tarief van $29,99 of een eenmalige aankoop van $49,99.

3. TV Mirror+ voor Chromecast

TV Mirror+ for Chromecast heeft maar één taak, maar doet die taak goed. Waar andere oplossingen van derden extra functies proberen toe te voegen om de kosten goed te maken, biedt TV Mirror+ alleen spiegeling van iPhones naar Chromecast-apparaten, maar doet dit voor een zeer betaalbare eenmalige aankoop van $3,99.

Pros:
 • Betaalbare downloadkosten
 • Cast video mogelijkheden
Cons:
 • Kosten om de app te downloaden
 • Kwaliteit schiet soms tekort

TV Mirror+ gebruiken om verbinding te maken met een Chromecast is even eenvoudig. Volg deze instructies om te beginnen met spiegelen:

Stap 1: Download de TV Mirror+ app van de App Store.

TV Mirror+ for Chromecast screenshots

Stap 2: Laat de app verbinding maken met je lokale Wi-Fi-netwerk, meldingen accepteren en verbinding maken met apparaten op het netwerk.

Stap 3: Selecteer je Chromecast-apparaat en tik op de knop TV Mirror. Net als bij Replica zie je een pop-upvenster om de uitzending te starten. Keer terug naar deze pagina en klik op Stop Broadcast om de schermspiegeling te beëindigen.

TV Mirror+ for Chromecast screenshots

TV Mirror+’s enige hoofdfunctie maakt het een aantrekkelijke oplossing voor iPhone-gebruikers die niet veel opvulling nodig hebben en iets willen dat geen arm en een been kost. Ondanks de eenvoud zijn er stabiliteitsproblemen waar iPhone-gebruikers rekening mee moeten houden, waardoor gebruikers de app geforceerd moeten sluiten om te kunnen werken.

4. Screen Mirroring | Smart TV

Screen Mirroring | Smart TV is een andere uitstekende iPhone Chromecast spiegel. Het heeft IPTV- en whiteboardfuncties, die de mogelijkheden uitbreiden en van pas komen tijdens presentaties of vergaderingen.

Screen Mirroring | Smart TV screenshots

Pros:
 • Werkt met meer dan alleen Chromecast
 • Heeft IPTV en whiteboard functies
Cons:
 • Moet VPN uitschakelen om te gebruiken
 • Dure premie van $39,99

Stap 1: Download Screen Mirroring | Smart TV van de App Store en laat het verbinding maken met je lokale netwerk en Bluetooth.

Stap 2: Tik op Screen Mirroring, tik vervolgens op Start Mirroring en vervolgens op Start Broadcast.

We vinden het geweldig hoe veelzijdig deze app is. Van scherm spiegelen tot IPTV, er is geen tekort aan manieren waarop je je iPhone kunt gebruiken met je Chromecast. Sommige van deze functies zitten echter achter een betaalmuur en het kan prijzig zijn als je wilt upgraden.

5. Streamer voor Chromecast TV’s

Een andere oplossing van derden voor iPhone-gebruikers die hun scherm willen spiegelen naar een Chromecast is de app Stream for Chromecast TVs. De Chromecast Streamer-app biedt realtime videospiegeling in hoge definitie en stelt je in staat om te spiegelen vanaf een iPhone, iPad, Mac of zelfs je DSLR-camera.

Pros:
 • In-app browser
 • Live camera functie
Cons:
 • Drukke interface
 • AI-chat is niet altijd behulpzaam

Om je telefoon inhoud te laten casten of spiegelen op de Streamer voor Chromecast TV’s app, gebruik je deze instructies:

Stap 1: Download de app van de App Store.

Streamer for Chromecast TVs screenshots

Stap 2: Laat de app verbinding maken met je Wi-Fi-netwerk en meldingen versturen.

Stap 3: Selecteer de functie Scherm spiegelen en selecteer vervolgens je Chromecast uit de beschikbare opties. Tik op Start Mirroring om je spiegelsessie te starten.

Streamer for Chromecast TVs screenshots

Streamer voor Chromecast TV’s biedt premium functies, maar je kunt een eenmalige licentie kopen voor slechts $19,99 of $3,99 betalen voor een maand gebruik als de eenmalige licentie te duur voor je is. Hoewel het prijzig is, zit het qua prijs en inbegrepen functies mooi tussen TV Mirror+ en Replica in.

Wat je moet weten over spiegel-apps

Apps van derden zijn de enige oplossing die iPhone-eigenaren hebben om het scherm van hun telefoon te spiegelen of inhoud naar een groter scherm te casten. Hoewel deze apps een verbinding tussen iPhone en Chromecast mogelijk maken, zijn er een paar dingen waar je op moet letten voordat je ze downloadt. Ten eerste ondersteunen apps van derden geen casting van grote streamingnetwerken. Dat betekent dat Netflix, Disney+ en HBO Max niet werken met apps zoals Replica of TV Mirror+. In plaats daarvan moet je de Google Home app gebruiken, die alleen casting van ondersteunde services mogelijk maakt, maar geen mirroring. Ten tweede bieden apps van derden beperkte ondersteuning voor gratis versies. Veel schermspiegel-apps laten gebruikers hun diensten uitproberen, waarbij ze een beperkte spiegeltijd bieden of veel advertenties bevatten. Je zult je gedwongen voelen om te upgraden om aan de constante pop-ups te ontsnappen. Ten derde zijn sommige apps van derden hit-or-miss platforms. Dat betekent dat je te maken kunt krijgen met stabiliteitsproblemen, verbindingsfouten of plotselinge uitval van spiegeling, wat ongelooflijk frustrerend kan zijn voor iedereen die ze gebruikt als een manier om presentaties te geven of te ontspannen na een zware dag. Tot slot, hoewel er een aantal nadelen kleven aan het gebruik van een oplossing van derden, bieden veel, zoals DoCast, extra mogelijkheden die hun belangrijkste functies aanvullen. Bijvoorbeeld, terwijl een app van derden kan scherm spiegelen, kan het ook een in-app browser hebben voor web-based video casting.

Mac en pc casten op Chromecast

Casten vanaf een Mac of pc is in veel gevallen eenvoudiger dan proberen om iPhone-schermen te Chromecasten. Om bijvoorbeeld een video op YouTube te casten met Google Chrome, hoef je alleen maar op de screencast-knop op de video te klikken en het apparaat te selecteren waarnaar je wilt casten.

Screenshot of a YouTube video with a red arrow point to the casting button and another pointing to a red circle surrounding a device list.

Deze methode werkt voor de meeste streamingdiensten van de eerste partij, waaronder Netflix, Hulu, Disney+ en Spotify. Net als bij het proces van scherm spiegelen van iPhone naar Chromecast, hebben Macs en pc’s echter een oplossing van derden nodig voor inhoud die niet wordt ondersteund door first-party streamers. Een alternatief voor het casten van inhoud van de eerste partij is het gebruik van de app JustStream voor Mac en pc. Met JustStream kunt u uw computer spiegelen naar uw Chromecast-apparaat, net zoals u zou doen als u uw iPhone zou spiegelen. Download JustStream van de Apple Store op uw Mac of van de JustStream-website voor pc-gebruikers. Zorg er na de installatie voor dat je je computer toestaat om het scherm te delen. Op onze Mac gebeurde dit automatisch, maar voor pc-gebruikers kan het nodig zijn om de instellingen voor delen bij te werken.

A green-colored background with two red arrows point to red ovals containing the AirPlay button and start streaming button.

Selecteer op het JustStream-pictogram in de werkbalk het AirPlay-symbool en kies je apparaat. Klik vervolgens op de knop Start Streaming en je hebt schermspiegeling vanaf je computer. Er is echter een kleine vertraging bij het gebruik van deze methode, dus let op voordat je games gaat streamen.

Laatste gedachten over spiegelen naar Chromecast

De gespannen werkrelatie tussen Google en Apple betekent dat gebruikers moeten vertrouwen op apps van derden voor het spiegelen van het iPhone-scherm of het casten van persoonlijke inhoud naar een Chromecast-apparaat. Hoewel er verschillende oplossingen zijn waaruit Apple-eigenaars kunnen kiezen, zijn er maar een paar die het juiste evenwicht bieden tussen betaalbaarheid, meegeleverde functies en bruikbaarheid. Er zijn veel factoren die je beslissing om de ene app boven de andere te verkiezen kunnen beïnvloeden. Tijdens onze tests ontdekten we dat DoCast de beste combinatie bood van inbegrepen functies, prijs en stabiliteit. Ondanks het ontbreken van Chromecast AirPlay mirroring, kunnen iPhone-gebruikers toch genieten van hun favoriete content op het grote scherm!

FAQs

Het spiegelen van een iPhone naar een Chromecast kan een beetje ingewikkeld lijken, maar we hebben een aantal veelgestelde vragen en hun antwoorden opgenomen om het makkelijker te maken!

De eerste stap om te controleren is je iPhone model. Er is geen ondersteuning voor Chromecast cast scherm iPhone 6 of eerder. Oplossingen van derden vereisen een iPhone 7 of nieuwer met minstens iOS 11. Anders is de technologie te oud voor Chromecast om goed te werken.
iPhone gebruikers hebben een app van derden nodig, zoals DoCast of Streamer voor Chromecast TV’s, om hun schermen te spiegelen. Download een van de genoemde apps en laat deze verbinding maken met je Wi-Fi-netwerk. Selecteer de optie voor scherm spiegelen en je Chromecast-apparaat om de verbinding te voltooien en het spiegelen te starten.
Ja, met behulp van de DoCast app kun je de Chromecast iPhone gratis spiegelen. Er is echter een tijdslimiet, dus we raden je aan om te upgraden naar de premium versie om het meeste uit de scherm spiegelen app te halen.
Ja, je kunt een iPhone scherm spiegelen naar een Google TV, maar je hebt de hulp nodig van een oplossing van derden zoals TV Mirror of DoCast. Met DoCast kun je je scherm spiegelen en persoonlijke inhoud zoals foto’s, video’s en DRM-vrije gedownloade muziek naar Chromecast casten, waardoor het een krachtige AirPlay-vervanger is.
Michael Stroup woont in de uitlopers van Colorado en is slechts een paar uur rijden verwijderd van een waar wonderland van buitenactiviteiten. Hij schreef eerder onder andere als senior schrijver bij HotCars over alles met een motor. Momenteel werkt hij… Volledige bio