Spiegel-app voor Chromecast: De ultieme gids

Mirror App for Chromecast: The Ultimate Guide

Heb je jezelf ooit afgevraagd: “Kan Chromecast iPhone-schermen spiegelen?” Maar er nooit aan gedacht om het op te zoeken tot het te laat was. Misschien moet je je iPhone spiegelen voor een werkpresentatie of om je nieuwste avontuur te laten zien met een diavoorstelling. AirPlay is geschikt voor de meeste slimme tv-apparaten, maar voor Chromecast is het proces niet zo eenvoudig. Als iPhone-gebruiker moet je zelfs een app gebruiken om het scherm naar Chromecast te casten. Hier is de ultieme gids voor het spiegelen van iPhone-schermen naar Chromecast.

Is er een native optie om iPhone-schermen op Chromecast te spiegelen?

Apple gebruikt de AirPlay-technologie om apparaten draadloos met elkaar te verbinden. Hoewel AirPlay beschikbaar is op veel apparaten, waaronder Roku, Fire TV en Samsung, is het niet aanwezig op Chromecast-apparaten. Het ontbreken van AirPlay op Chromecast betekent dat er geen native ondersteuning is voor Apple-gebruikers om hun iPhone-schermen te spiegelen. Omdat Chromecast een product van Google is, werken de twee technologieën niet goed samen, waardoor je een oplossing van derden nodig hebt, zoals DoCast, of een adapter voor een bekabelde verbinding.

Beste apps voor het spiegelen van het iPhone-scherm naar Chromecast

iPhone-bezitters moeten een Chromecast-spiegel-app gebruiken om de inhoud van hun scherm uit te zenden naar een tv, laptop of desktopcomputer. Hier zijn een paar van de beste apps die je kunt downloaden om scherm spiegelen en casting functies te ondersteunen.

1. DoCast

Lange tijd waren er geen apps die aanvoelden als een goede AirPlay-vervanger, totdat DoCast kwam. DoCast werkt bijna als een native oplossing, maar met een aantal extra functies, zoals het casten van muziek. Audio en video zijn van hoge kwaliteit en er is vrijwel geen vertraging tussen iPhone en Chromecast.

Downloaden in de App Store

Screenshot of DoCast in the App Store

Pros:
  • Hoge kwaliteit zonder vertraging
  • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken
  • De gratis versie ondersteunt alle functies
Cons:
  • Geen in-app browser
  • Werkt alleen met Chromecast

DoCast QR code

Met DoCast kun je je iPhone spiegelen, persoonlijke inhoud casten en naar muziek luisteren op je Chromecast. De upgrade naar premium is betaalbaar voor slechts $14,99 per jaar of eenmalig $19,99 en de gratis versie ondersteunt alle functies, zij het met tijdsbeperkingen. Toch zijn er maar weinig andere apps die het soort kwaliteit en mogelijkheden bieden die DoCast biedt zonder er een arm en een been voor te vragen.

2. Replica

Replica is een top app voor het spiegelen van iPhone schermen naar Chromecast apparaten. Het heeft een in-app browser met directe links naar populaire websites zoals Vimeo, TED en Twitch. Je kunt Replica ook gebruiken om persoonlijke content te delen, zoals foto’s en zelfgemaakte video’s.

Screenshot of Replica in the App Store

Pros:
  • iPhone-spiegel voor Chromecast-oplossing
  • Kan casten naar Tesla middenconsole
Cons:
  • Geen Roku-ondersteuning
  • Moet upgraden om onbeperkt spiegelen te ontgrendelen

Replica is een solide oplossing voor scherm spiegelen naar Chromecast apparaten. Het biedt een eenvoudige interface en zorgt voor een stabiele telefoon-naar-tv-verbinding. Je moet echter wel een jaarabonnement van $29,99 of een eenmalige aankoop van $49,99 betalen om de functies te maximaliseren.

3. Scherm spiegelen op Chromecast door AirBeamTV

Screen Mirroring on Chromecast is een speciale spiegel-app voor Chromecast uitgebracht door AirBeamTV. De Screen Mirroring on Chromecast-app werkt als Replica met een in-app browser voor webgebaseerde video’s en de mogelijkheid om persoonlijke media af te spelen. Het voegt wel andere populaire inhoud toe die je kunt casten, zoals een ontspannende open haard of tropische vissen.

Screenshot of Screen Mirroring for Chromecast by AirBeamTV in the App Store

Pros:
  • App voor iPhone naar Chromecast
  • Eenvoudige lay-out
Cons:
  • 2-3 seconden wachttijd tussen iPhone en Chromecast
  • Wat stabiliteitsproblemen

Hoewel er een merkbare vertraging en enkele verbindingsproblemen zijn, is Screen Mirroring op Chromecast van AirBeam TV een meer betaalbare oplossing voor iPhone-gebruikers. Het onbeperkte abonnement kost slechts $24,99, of je kunt je per maand abonneren voor $2,49. Hoe dan ook, het is het extra wisselgeld waard voor geen advertenties en Full HD-video.

4. TV Mirror+

De laatste Chromecast-spiegel-app die we aanraden is TV Mirror+, de premium versie van de TV Mirror-app voor Chromecast. Met TV Mirror+ kun je het scherm van je iPhone spiegelen met apps voor sociale media, sport en videogames.

Screenshot of TV Mirror+ in the App Store

Pros:
  • Ultra-lage kosten $3,99 premium app
  • Bijna geen vertraging tussen iPhone en Chromecast
Cons:
  • Start aparte app voor webgebaseerde browser
  • Moet app geforceerd sluiten om problemen met app op te lossen

Er zijn een aantal duidelijke nadelen aan het gebruik van TV Mirror+, maar de prijs van $3,99 voor de premium functies maakt het goed. iPhone-gebruikers die op zoek zijn naar een speciale schermspiegel-app voor Chromecast hoeven niet verder te zoeken, want TV Mirror+ is eenvoudig te gebruiken en betaalbaar.

iPhone Chromecast-spiegel: Hoe het werkt

Ondanks het feit dat je de AirPlay-instellingen van Apple niet kunt gebruiken om je iPhone te spiegelen op een Google Chromecast, bieden de vier bovengenoemde apps eenvoudige oplossingen om de kloof te overbruggen. En omdat deze apps zo op elkaar lijken, is het gebruik vrijwel identiek. Voor de how-to geek, dit is hoe het werkt:

Stap 1: Download een van de bovenstaande apps, zoals DoCast, uit de App Store.

Stap 2: Start de app en laat hem verbinding maken met je lokale Wi-Fi-netwerk. De meeste software van derden vereist dat zowel de iPhone als de Chromecast zich op hetzelfde netwerk bevinden. Schakel de app bovendien in om apparaten te vinden als daarom wordt gevraagd.

The DoCast app detects nearby Chromecast devices

Stap 3: Tik op de knop Spiegelen starten om de iPhone Chromecast-spiegel te starten. Elke app heeft deze knop op een onmogelijk te missen plaats.

Tap on the Start mirroring button on DoCast

Stap 4: Tik op Start Broadcast op het pop-upvenster om te beginnen met het spiegelen van je iPhone-scherm. Wanneer je niet langer je telefoon wilt spiegelen, keer dan terug naar de apps en selecteer Stop spiegelen wanneer daarom wordt gevraagd.

Hoewel een app van derden de enige methode is voor iPhone- en iPad-gebruikers, zijn deze softwareprogramma’s effectief en hebben ze zelfs extra functies die AirPlay niet heeft.

Slotopmerkingen over iPhone Chromecast Mirroring

Google’s Chromecast is een van de populairste smart tv-platforms, maar het gebruik ervan met een iPhone is niet zo eenvoudig als mogelijk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste scherm-spiegel-app voor Chromecast die iPhone-gebruikers kunnen downloaden. Het gebruik van een oplossing van derden heeft een aantal voordelen, zoals in-app webbrowsers en de mogelijkheid om persoonlijke media te casten. Hoewel TV Mirror+ de meest betaalbare optie is, bieden DoCast en Screen Mirroring on Chromecast van AirBeamTV meer voor hun premium aanbod.

Veelgestelde vragen

Het kan verwarrend zijn om te begrijpen hoe een iOS Chromecast mirror werkt, daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden verzameld om je te helpen!

Ja, je kunt een iPhone spiegelen op een Chromecast apparaat. Je hebt echter wel een app van derden nodig, zoals DoCast, omdat Chromecast geen AirPlay ondersteunt, de eigen schermspiegelingsoplossing van Apple.
Er zijn een paar gratis spiegel-apps voor iPhone, en we hebben een lijst samengesteld van de populairste opties. Hoewel de meeste gratis zijn, moet je upgraden naar een premium versie om advertentievrij, watermerkvrij en full HD scherm spiegelen te ontgrendelen.
Helaas is AirPlay naar Chromecast niet mogelijk omdat Google de AirPlay technologie niet ondersteunt. Gelukkig zijn er apps van derden waarmee iPhone-gebruikers kunnen casten en spiegelen naar Chromecast.
Michael Stroup woont in de uitlopers van Colorado en is slechts een paar uur rijden verwijderd van een waar wonderland van buitenactiviteiten. Hij schreef eerder onder andere als senior schrijver bij HotCars over alles met een motor. Momenteel werkt hij… Volledige bio