Hoe krijg ik verwijderde bestanden uit de prullenbak van MacBook terug?

Ik heb per ongeluk belangrijke bestanden verwijderd uit de prullenbak van mijn MacBook. Ik heb ze hard nodig voor een project dat voor morgen af moet. Hoe kan ik deze bestanden terughalen? Elke tip is welkom!

Als je bestanden echt uit de prullenbak hebt verwijderd, is de kans groot dat je pech hebt. Dit soort tools zoals Disk Drill for Mac schijnen goed te zijn, maar ze nemen je niet alles uit handen. Vaak kosten ze ook nog eens geld en zijn ze niet altijd even betrouwbaar. Ze beloven veel, maar in de praktijk valt het resultaat vaak tegen. Disk Drill kan bijvoorbeeld wel wat herstellen, maar kan ook sommige bestanden niet vinden of herstellen zonder dataverlies. Daarnaast kan de interface ingewikkeld zijn voor beginners.

Als je het toch wilt proberen, je kunt een poging wagen met Disk Drill. Hier is een artikel met verschillende opties om te bekijken: Top 10 Best Data Recovery Software for Mac (Including FREE). Misschien heb je geluk en krijg je je bestanden terug. Maar eerlijk gezegd, de kans is klein. Succes, je gaat het nodig hebben.

Aan je vraag te lezen, klinkt het alsof je in een beetje paniek zit! De beste tip die ik je kan geven is om geen nieuwe data op je MacBook weg te schrijven voordat je die bestanden hebt teruggehaald, omdat nieuwe data mogelijk de ruimte kan overschrijven waar je verwijderde bestanden op stonden.

Een eenvoudige manier om je verwijderde bestanden terug te krijgen is door gebruik te maken van gespecialiseerde herstelsoftware. Disk Drill is een van de beste opties die er zijn voor Mac-gebruikers. Het scant de harde schijf grondig en geeft je een lijst met bestanden die te herstellen zijn. Het heeft me in het verleden meer dan eens uit de brand geholpen. Voor een onafhankelijk oordeel, hier is een recensie die je kan helpen beslissen: Onafhankelijke Disk Drill Beoordeling.

Vergeet niet ook je Time Machine-backups te controleren als je deze functie hebt ingeschakeld. Soms redt Time Machine je op momenten dat je het het minst verwacht. Succes met je project!

Hmm… verwijderde bestanden uit de prullenbak terughalen op een MacBook kan best tricky zijn, maar er zijn een paar methodes die je kunt proberen.

 1. Time Machine Backup:

  • Heb je toevallig Time Machine ingeschakeld? Als je dat hebt, heb je mazzel. Time Machine zou kopieën van je bestanden moeten hebben. Klik op het Time Machine-icoon in je menubalk (of als je die niet ziet, ga naar System Preferences > Time Machine) en zoek naar de bestanden die je kwijt bent. Terugzetten is dan zo gebeurd.
 2. Gedeeltelijk overschreven data:

  • Besef even dat als je veel nieuwe gegevens hebt weggeschreven naar je harde schijf sinds je de bestanden hebt verwijderd, er een kans is dat ze overschreven zijn en dan zijn ze meestal echt weg. De sleutel is om zo pokke snel te handelen en je computer zo min mogelijk te gebruiken totdat je ze hebt teruggehaald.
 3. Recovery software:

  • Voor serieuze data recovery zijn er een paar tools die je kunt gebruiken. Disk Drill is er eentje die echt goed werkt voor de Mac. Je kunt het hier downloaden: Download Disk Drill for Mac users here. Het programma doorzoekt je harde schijf op verwijderde bestanden en biedt de kans om deze terug te zetten. Gebruik het als volgt:
   • Download en installeer Disk Drill.
   • Start het programma en kies de schijf waar je bestanden op stonden.
   • Laat Disk Drill de schijf scannen op verloren bestanden.
   • Zodra het scanproces voltooid is, krijg je een overzicht van de gevonden bestanden en kun je selecteren welke je wilt herstellen.
 4. Terminal Commando’s:

  • Als je een beetje comfortabel bent met Terminal, kun je proberen of je bestanden via commando’s kunt terugvinden. Open Terminal en typ het volgende commando in om naar verwijderde bestanden te zoeken:
   sudo find / -name "bestandsnaam" -print
   
   Vervang “bestandsnaam” door de naam van je verwijderde bestand. Let er wel op dat je hierdoor misschien veel resultaten krijgt, zeker als je veel bestanden op je Mac hebt staan.
 5. Geheugenkkaartjes enz.:

  • Soms kun je geluk hebben - heb je die bestanden ooit toevallig ergens anders opgeslagen? Op een USB-stick, een extern backup device, een cloud drive zoals Google Drive, Dropbox of zelfs iCloud? Zou de moeite waard zijn om even te checken.

Hopelijk helpen een van deze tips je om iets terug te krijgen. Succes met je project!

Pffff, dat is echt waardeloos. Ik heb ooit hetzelfde gehad en helaas, als je de prullenbak geleegd hebt, zijn de bestanden echt weg. Ondanks dat, kan je proberen met ‘Disk Drill for Mac’. Ik heb zelf gemengde ervaringen ermee; soms werkt het, soms niet. 't Kan ervoor zorgen dat je nog iéts terughaalt, maar verwacht geen wonderen. Zorg dat je niets meer opslaat op je MacBook tot je het geprobeerd hebt, anders overschrijf je de data. Succes, en hopelijk krijg je nog iets terug!