Hoe kan ik een niet-opgeslagen Word-document terughalen op Mac?

Mijn Mac crashte en ik was bezig met een belangrijk Word-document dat ik niet had opgeslagen. Heeft iemand tips of methoden om dit terug te halen? Elke hulp zou zeer gewaardeerd worden.

Man, da’s echt balen! :disappointed: Ik heb zelf ook zoiets meegemaakt, best frustrerend. Soms kun je nog geluk hebben en je bestand terugvinden via AutoHerstel. Ga naar: Finder > Documenten > Microsoft User Data > AutoHerstel.

Als dat niet werkt, kun je misschien Disk Drill proberen. Maar eerlijk gezegd, ik had er niet zoveel geluk mee, het herstelde een hoop rommel maar niet precies wat ik zocht. :man_shrugging: Maar wie weet, misschien helpt het voor jou wel. Fingers crossed!

Als je Mac is gecrasht terwijl je aan een niet-opgeslagen Word-document werkte, zijn er verschillende methoden die je kunt proberen om je werk terug te halen.

Eerste stap: Controleer de Autorecovery functie van Word

Microsoft Word heeft een ingebouwde AutoRecovery-functie die vaak nuttig is in dergelijke situaties. Volg deze stappen:

 1. Open Microsoft Word opnieuw: Soms opent Word automatisch de niet-opgeslagen documenten bij het herstarten.
 2. Ga naar de map AutoRecovery:
  • Open Finder.
  • Ga naar ~/Library/Containers/com.microsoft.Word/Data/Library/Preferences/AutoRecovery/. Je kunt deze locatie direct in Finder typen.
  • Zoek naar bestanden met een naam die lijkt op AutoRecovery save of [Your Document Name].

Tweede stap: Tijdelijke bestanden controleren

Soms kunnen tijdelijke bestanden vanaf de crash periode je redden.

 1. Open Finder.
 2. Navigeer naar de volgende locatie: /private/var/folders/.
 3. Zoek hier naar mappen met een naam die de tijdelijke bestanden kan bevatten. De TemporaryItems map is vaak een goede plek om te zoeken.

Derde stap: Gebruik gespecialiseerde software

Als de bovengenoemde methoden niet werken, is het mogelijk om gespecialiseerde software te gebruiken om je verloren bestanden terug te halen. Disk Drill voor Mac is een uitstekend hulpmiddel hiervoor. Je kunt Disk Drill downloaden en proberen sommige verloren bestanden te herstellen.

Vierde stap: Controleer Time Machine Back-ups

Als je Time Machine gebruikt, kun je proberen je Mac terug te zetten naar een tijdstip vlak voordat hij crashte.

 1. Open Time Machine via de menubalk of via de Systeemvoorkeuren.
 2. Doorzoek de back-ups tot je je Word-document vindt.

Extra tips:

 • Zoek in de Prullenbak: Soms kunnen bestanden door een crash in de prullenbak belanden.
 • Herstart je Mac: Soms kunnen tijdelijke glitches worden opgelost door simpelweg te herstarten.

Hopelijk helpen deze methoden om je niet-opgeslagen Word-document terug te krijgen. Succes!

Daar gaan we weer met de eeuwige problemen van Macs. Die dingen lopen altijd vast op het moment dat je het minst kan gebruiken, toch? Anyway, als je Word niet hebt opgeslagen, heb je een probleem. Vaak is er zonder backups weinig kans om iets terug te halen.

Je kunt proberen naar de AutoRecovery-map te gaan. Sommige (maar niet alle) documenten worden daar automatisch een tijdje opgeslagen. Ga naar Finder > Go > Go to Folder en typ:

~/Library/Containers/com.microsoft.Word/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

Als je daar niks vindt, dan wordt het tijd om met data recovery software aan de slag te gaan. Disk Drill voor Mac kan helpen, maar denk eraan, het is niet goedkoop, en resultaten zijn wisselvallig. Kijk zeker deze link voor een overzicht van data recovery tools: Artikel voor beste data recovery software voor mac-gebruikers.

Pros? Ja, het kan soms echt werken en wat bestanden terughalen. Cons? Het kost je geld en je kan niet altijd alles terugvinden, zeker als de crash erg abrupt was. Kans is groot dat het document simpelweg weg is. Sorry, maar zo is 't nou eenmaal met technologie.