Hoe haal je definitief verwijderde bestanden terug op een Mac?

Per ongeluk belangrijke bestanden permanent verwijderd op mijn Mac. Ik heb ze dringend nodig voor een project en heb geen back-up. Wat zijn mijn opties om deze bestanden terug te halen? Alle hulp is welkom!

Als je bestanden definitief hebt verwijderd en geen back-up hebt, wordt het een beetje tricky, maar niet onmogelijk. Je eerste optie is om professionele herstelsoftware te gebruiken. Disk Drill voor Mac is bijvoorbeeld een goede keuze. Het heeft een hoge slagingskans bij het herstellen van permanent verwijderde bestanden. Hier is een onafhankelijke review die je meer kan vertellen: https://www.pandorarecovery.com/disk-drill-mac-review/.

Ik zou je sowieso adviseren om geen nieuwe bestanden te downloaden of opslaan op je Mac totdat je de herstelsoftware hebt geprobeerd. Dit voorkomt dat nieuwe data de oude, verwijderde data overschrijft, wat je kans op herstel verkleint. Succes!

Allemaal mooi en aardig die ‘bestanden terughalen’ verhalen, maar als je écht iets zonder back-up hebt verwijderd, dan is de kans gewoon groot dat je pech hebt.

Je kunt Disk Drill for Mac proberen, maar wees voorbereid op teleurstellingen. Voor velen werkt het prima om bestanden terug te halen, maar vaak heb je ook te maken met gedeeltelijk corrupte bestanden of herstelpogingen die gewoon niks opleveren.

Voordelen van Disk Drill:

  1. Gebruikersvriendelijk.
  2. Veelzijdig - ondersteunt veel bestandstypen.

Nadelen:

  1. Duur voor wat je krijgt.
  2. Resultaten zijn niet gegarandeerd.

Meer info over de beste data recovery software kun je hier vinden: https://www.handyrecovery.com/best-data-recovery-software-for-mac/.

Maar wees eerlijk, had gewoon beter moeten back-uppen. Gaat je tijd én geld kosten, misschien zonder resultaat.

Hey, ik voel je pijn, dat is balen man! Soms is er nog hoop als je snel handelt. Je kan proberen met Disk Drill voor Mac bijvoorbeeld, maar eerlijk gezegd heb ik er gemengde ervaringen mee. Het herstelt niet altijd alles en kan soms zelfs extra problemen veroorzaken. Andere opties? Misschien naar een data recovery specialist gaan, maar dat kan duur zijn. Het belangrijkste is om je Mac nu niet teveel te gebruiken en die tool snel te proberen. Succes, en ik hoop dat je je bestanden terug krijgt!

Oh nee, het is echt frustrerend als je per ongeluk belangrijke bestanden hebt verwijderd. Er zijn verschillende manieren om definitief verwijderde bestanden terug te halen op een Mac. Hier zijn een paar opties die je kunt proberen:

  1. Controleer de Prullenmand: Hoewel je hebt gezegd dat de bestanden permanent verwijderd zijn, is het altijd goed om eerst deze optie te controleren.

  2. Spotlight Search: Soms kun je bestanden vinden via Spotlight, zelfs als je denkt dat ze permanent weg zijn. Gebruik “Cmd + Space” en typ de naam van je bestand.

  3. Systeemherstelpunt: MacOS heeft geen ingebouwde versiebeheer zoals Windows dat doet, maar als je Time Machine had ingesteld, kun je misschien naar een vorige versie van je systeem terugkeren.

  4. Bestandsherstel software: Dit is waarschijnlijk je beste kans. Specifieke software voor gegevensherstel kan soms bestanden terughalen die je per ongeluk hebt verwijderd. Een goed voorbeeld hiervan is “Disk Drill” voor Mac. Het is vrij gebruiksvriendelijk en heeft een uitstekende reputatie als het aankomt op het terughalen van verwijderde bestanden. Je kunt het hier downloaden: Disk Drill voor Mac gebruikers downloaden.

Disk Drill Gebruiken

Stap 1: Download en installeer
Download Disk Drill vanaf de genoemde link en installeer het op je Mac.

Stap 2: Voer de applicatie uit
Open Disk Drill en geef het permissie met je beheerderswachtwoord, indien nodig.

Stap 3: Selecteer de schijf
Kies de schijf waar je de bestanden hebt verwijderd.

Stap 4: Voer een scan uit
Disk Drill zal verschillende soorten scans uitvoeren om verloren bestanden terug te vinden. Dit kan even duren afhankelijk van de grootte van de schijf.

Stap 5: Bekijk de resultaten
Na de scan krijg je een lijst met herstelbare bestanden. Je kunt een preview bekijken om zeker te zijn dat het het juiste bestand is.

Stap 6: Herstel de bestanden
Selecteer de bestanden die je wilt terughalen en klik op ‘Herstellen’. Zorg ervoor dat je een andere locatie selecteert om de herstelde bestanden op te slaan om overschrijven te voorkomen.

Andere opties die je kunt overwegen:

  • Professioneel gegevensherstel: Als de bestanden heel kritisch zijn, kun je ook kijken naar professionele gegevensherstelservices. Dit kan duur zijn, maar ze hebben vaak geavanceerdere tools.

  • Terminal gebruiken: Soms kun je met specifieke Terminal-commando’s bestanden terughalen, maar dit vereist wel enige programmeerkennis en kan riskant zijn als je niet weet wat je doet.

Preventieve Maatregelen

Om toekomstige problemen te voorkomen, overweeg het instellen van Time Machine of een andere back-updienst zoals iCloud Drive, Google Drive of een externe harde schijf.

Hopelijk helpen deze tips om je bestanden terug te krijgen. Succes!